Skip to main content

Vina Maris Cup: Undervands(skatte)jagt for alle

Vina Maris Cup

Om Vina Maris Cup

Vina Maris Cup er et årligt dykkerevent arrangeret af Hippie House Aps og vinhuset Vina Maria med opbakning af mange danske og spanske sponsorer. I løbet af dagen foregår forskellige aktiviteter og konkurrencer, hvor Danmarks første “undervandsskattejagter” er blevet til.

Her har alle sportsdykkere og fridykkere mulighed for at finde skatten under vandet, som udløser dagens hovedpræmie, som i 2016 var betalt en dykkerrejse til Vina Maris i Calpe, Alicante.

Læs mere

Pointjagt

Pointjagten er en undervandsjagt i Dansk Sportsdykker Forbunds regi, og alle er velkomne. Det er dog kun medlemmer af Forbundet, der kan samle point til landsholdet. Alle kan være med, og der vil være deltagere på alle niveauer. Det er lærerigt og yderst hyggeligt at deltage, og måske vinder du en af de mange præmier, som udbydes i løbet af dagen. Det fornødne dykkergrej (våddragter, masker, snorkler, etc.) kan lejes under arrangementet.

Vina Maris

Vina Maris er Spaniens eneste leverandør af vine lagret i Middelhavet på 30 meters dybde. Lageringsmetoden går under betegnelses Aquaoir og er ny, kompleks modning af vin under vand. Lagring under vand er udbredt på grund af de kvaliteter det våde element tilføjer vinen. Resultatet har overrasket vinelskere verden over, og Vina Maris markerer sig med en score på 94 i gourmetvin-guiden Guía de Vinos Gourmets.

Skatten

Skatten er en af de eksklusive vine fra Vina Maris, som Begoña Tormo og Israel Padrino, de to ansvarlige for undervandsbodegen i Alicante, gemmer et sted i havet.

“Mørket, det konstante tryk og de små strømbevægelser gør, at resultatet er en udviklet ung vin med samme fyldige og runde smagsnuancer, som man kender det fra vin lageret gennem mange år.” – Israel Padrino, idémanden bag Vina Maris.

Vina Maris Cup 2016

Flere modige mænd og kvinder trodsede kulden, som desværre bed sig fast på denne majdag, og hoppede i havnen efter den eksklusive skat. Også kendisparret Janni & Karsten Ree lagde vejen forbi, hvor Karsten berettede om sin passion for havet og glemte Naziskatte.

Janni og Karsten Ree

Vina Maris Cup 2016

vinamaris_botella

Beretning fra vinderen Peter Geertsen om sin tur til Alicante.

“Jeg havde aldrig gjort mig tanker om, at netop jeg skulle komme op med flasken, men jeg lagde en taktik, som holdt! … Jeg glæder mig til næste jagt. Og selv om jeg ikke vinder igen, tager jeg helt sikker igen til Calpe.”

Læs mere
%d bloggers like this: