Olivenolie er et broget marked

Olivenolie er et broget marked, og vi har desværre alle hørt om de mange skandaler på området. Senest i 2016, hvor forbrugerne fik kastet lys over den største olivenolie-skandale, der omhandlede problematikken vedrørende, at helt ordinær olivenolie sælges, som ekstra jomfru olivenolie.

Vi er så heldige, at Fødevarestyrelsen allerede nu foretager masser af stikprøver og fører kontrol på området. Der er dog stadigvæk massevis af problemer, for det viser sig at mange falder igennem. Derfor trænger markedet til internationale reguleringer, så du som forbruger, får hvad du betaler for.  

 

I Danmark er forbrugeren opvokset med smør på brødet, og derfor er forbrugerens viden omkring produktionen af olivenolie ofte mangelfuld. Ekstra jomfru olivenolie besidder de sunde omega-3 fedtsyrer, hvilket er sundt for kroppen. De senere år er det blevet mere og mere alment kendt, vi skal tilføre kroppen essentielle fedsyrer. Kroppen har nemlig et stort samspil med fedtsyrer, og dermed kroppens funktioner.

 

Hvilken olie skal jeg mon vælge?

Markedet for olie er gigantisk, og det flyder rundt med betegnelser: Jomfru olivenolie, ekstra jomfru olivenolie og olivenolie. Det gør det uoverskueligt for den enkelte forbruger, at vælge, hvilken olivenolie, der er bedst til deres behov. Man støder på mange ”prisvindere”, når man handler olivenolie. De vundne priser kan man desværre ikke altid finde information om, og det er svært for forbrugeren at indhente oplysninger om produkterne. Priserne på markedet for olivenolie spænder meget, ligesom kvaliteten gør ligeså. Oftest er det den billige eller næstbillige olivenolie, der ender i kurven hos den almene dansker.

 

Hippie House forhandler KUN verdens allerbedste premium ekstra jomfru olivenolier kåret af den prestigefyldte FLOS OLEI-guide, der er olivenoliens svar på Michelin-guiden. Olierne er nøje udplukket af FLOS OLEI, der godkender de 500 bedste producenter af ekstra jomfru olivenolie. Både produktionsfasen og selve olien skal godkendes. Det ultimative krav for at komme på listen, som producent af premium ekstra jomfru olivenolie, er at olien skal høstes først på sæsonen. Olivenfrugten skal være presset få timer efter høsten, så oliens indhold af polyfenoler og antioxidanter forbliver intakte, så du som forbruger, får hvad du betaler for.

 

Sådan skal din olivenolie smage:

Olivenolie skal ALTID smage af nyslået græs, hvilket betyder den har et højt indhold af klorofyl.

 

Den må gerne kradse lidt i halsen, og må gerne være bitter, da indholdet af polyfenoler og antioxidanter er høje i disse olivenolier.

 

Den skal IKKE efterlade fedme i munden ret længe efter, at du har puttet den i munden.

 

Hos HippieHouse.dk forhandler vi kun verdens allerbedste økologiske og biodynamiske olivenolier kåret med den højeste score på 99/100 point, hvilket er din garanti for en verdens bedste olier i topklasse.