Chevre chaud Salat

Nogle af de ingredienser, der går igen i en Chévre Chaud-salat, er; blandet salat, tomat, rødløg, græskarkerner, tamari, pinjekerner, gedeost (en fast rulle), olivenolie, baguette og lufttørret skinke.
 

Rist lidt græskarkerner og pinjekerner på en tør pande, til de popper, og tilsæt lidt tamari. Skær derefter gedeosten i skiver, fordel den på små stykker ristet brød og drys med salt og peber.
Rist osten i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter, eller til gedeosten har en gylden, sprød overfalde.* 

 

Mens osten hygger sig i den varme ovn,
kan du nemt lave dressingen.

 

Dressing:
•    2 spsk. økologisk jomfru olivenolie
•    1 spsk. økologisk vineddike 
•    1 tsk økologisk dijonsennep
•    1 tsk økologisk akaciehonning
•    Salt og peber


Sådan gør du:

Pisk dressingen sammen til den er cremet og ensartet – den må gerne have lidt bid, men også sødme. Prøv evt. Hippie Houses Pedro Ximénez vineddike, der på grund af den søde drue indeholder en skøn aroma og sødme.

Dressingen blandes i salaten, og det grillede brød med gedeost placeres på toppen sammen med den lufttørret skinke. Pynt med lidt brøndkarse.

 

Bør spises straks, når brødet er ude af ovnen, og nydes sammen med et køligt glas økologisk hvidvin eller rosévin. *Du kan også prøve salaten med Hippie Housesøkologiske gedeostmedaljoner i biodynamisk olivenolie.

 

Velbekomme!  

Se de andre opskrifter her ...