Verdens bedste olivenolier er samlet i guiden Flos Olei 2020

Økologisk olivenolie fra Hippie House

 

Ny international guide sætter fokus på verdens bedste olivenolier og ikke kun smagen, men også de sunde plantestoffer er i fokus, når Flos Olei kårer de bedste olier. Denne detalje skal du være opmærksom på.


Guiden Flos Olei præsenterer hvert år de bedste ekstra jomfruolivenolier fra lande som Italien, Grækenland og Spanien og er netop udkommet i en 2020-udgave. Til stor glæde for professionelle kokke, men også danske hverdagsgourmeter.


– Fra Italien er det en grundsten i vores kultur, at god olivenolie er en kæmpe del af madoplevelsen. Til brød, salater eller carpaccio er olivenolien så integreret i måltidet, både til at give smag eller modspil, at her må man ikke snyde. Vi oplever at vores gæster kan smage forskellen, og her er Flos Olei en stor hjælp, når vi vejleder danskerne videre i oliejunglen, fortæller Manuel Tahami, indehaver og kok ved den italienske restaurant L'lefantino syd for København.
 

Den italienske kok mener også, at de danske forbrugere i stigende grad efterspørger kvalitetsvarer, herunder olivenolie, når de går i køkkenet, og Flos Olei-guiden er et vigtigt værktøj til at kende skidt fra kanel blandt olivenolier.

 

FLOS OLEI 2020

Ekspert i sundhed og Functional Medicine Umahro Cadogan bruger Flos Olei-guiden til at finde de bedste olivenolier, da de indeholder mange flere sunde stoffer end en gennemsnitlig olie.

God olivenolie kræver kendskab

De bedste olivenolier er dog svære at spotte uden hjælp, da det er modningen på frugten, som er afgørende for de sunde og velsmagende olier. Det fortæller en af verdens største olieindkøbere- og ekspert, Riccardo Scarpellini:

– Hele verden er ved at få øjnene op for, at der findes god olivenolie. Den bedste olie kommer fra de endnu ikke overmodne grønne oliven, men de skal håndplukkes og det er både dyrt og tidskrævende. Resultatet er til gengæld håndgribeligt. Ligesom andre nyder god vin, så skænker jeg et godt glas olivenolie.

 

Riccardo Scarpellini bakkes op af Umahro Cadogan, som er ekspert i sundhed og Functional Medicine, og er vært på TV2-programmet ”Kan man spise sig rask?”. Han bruger Flos Olei til at finde de bedste olivenolier, da de indeholder mange flere sunde stoffer end en gennemsnitlig olie:

 

- Olierne med det højeste indhold af blandt andet polyfenoler, oleuropein og andre plantestoffer stammer fra den tidlige høst af grønne oliven. Disse stoffer smagen og ser samtidig ud til at have positive sundhedsmæssige effekter. Desværre hænger den tidligere høst af oliven også sammen med et lavere udbytte og en højere pris, fortæller Umahro Cadogan.

 

Økologisk olivenolie fra FLOS OLEI 2020

Helle Grundahl fra Hippie House er stolt over at kunne give forbrugeren en garanti for verdens bedste ekstra jomfruolivenolie

At genkende en god olie

Olierne i Flos Olei-guiden er til at få fat på for danske forbrugere. De findes nemlig i flere danske specialbutikker og Gourmet Meny-butikker, som f.eks. i Meny Rotunden i Hellerup, Meny Nordhavn og Meny Himmelev som alle har det fulde sortiment af de gyldne dråber.

 

- Alle olier i Flos Olei er kommet igennem et nåleøje hos et ekspertpanel. Vi er stolte over at give forbrugeren en garanti for, at det er en verdensklasse ekstra jomfruolivenolie, de får med hjem, siger Helle Grundahl, der selv importerer og sælger de hædrede og omtalte olivenolier fra sin webshop Hippie House.

 

Selvom en olivenolie ikke er repræsenteret i Flos Olei, kan den dog stadig være god, forklarer Helle Grundahl. Er man i tvivl, kan man selv undersøge, hvem producenten er, og hvordan de arbejder med olierne. Men først og fremmest bliver man nødt til at smage på olien og dufte til olien. En olivenolie af god kvalitet skal have kraftig og distinkt duft og smag.

 

 

Flos Olei findes endnu kun på engelsk og kan købes hos Hippie House og downloades som app. 

 

FLOS OLEI-guide 2020 

 

 

 

 

Læs de andre artikler her ...