Janni & Karsten

 

 

JANNI OG KARSTEN REE: EGEN OPSKRIFT PÅ LIVET

Velkommen til Hippie Houses første gæster, Janni og Karsten Ree. Vi taler med det unikke par om livet, forskellige madvaner, og om hvordan Karsten Rees kræftsygdom har påvirket tilværelsen.
Af: Christine Petersen


Janni og Karsten Ree er et af Danmarks absolutte kendispar, som blandt andet er berømt for den store aldersforskel og ikke mindst den baggrund, de hver især er trådt ind i forholdet med.
 
Karsten Ree er 25 år ældre end sin hustru. Han har i mange år gjort sig bemærket som en af Danmarks mest velhavende og rapmundet mænd. Han er købmand med stort K og er blandt andet iværksætteren og hjernen bag Den Blå Avis. En “opfindelse” han i sin tid solgte for 2,1 milliarder kroner til amerikanske eBay. Han elsker racerløb, har fået hævet en tysk ubåd fra havets bund for den nette sum af 23 millioner kroner, og i 2006 købte han Ree Park Safari i Ebeltoft.

Janni Ree, tidligere Janni Christensen, har også gjort sig bemærket i mediebilledet. Først som Oddset-Janni, den blonde frontfigur for Danske Spil, og senere som hovedperson i tv-programmet ‘Janni og Karsten – Kærlighed mod alle odds’.
 
Fælles tilværelse, forskellige kostvaner
Janni og Karsten Ree har dannet par siden 2013 og sagde ‘ja’ til hinanden i 2015. Tilværelsen har dog på ingen måde være rosenrød hele vejen igennem. De seneste år har parret nemlig mødt store udfordringer, hvor både en fængselsdom og en kræftsygdom har været inde i billedet. Det har dog ikke slået parret ud, som i dag lever et liv fyldt med rejser, hygge, lækker mad og god vin.

”Der er ingen tvivl om, at Karsten bedst kan lide dansk mad som medisterpølse med brun sovs og hvide kartofler. Og det skal være den rigtige opbagte brune sovs, siger den blonde kvinde på de høje hæle, som selv er mere til de grønne, sunde retter, hvor gode råvarer og kvalitet er et must.
 
”Generelt når jeg køber grønt, så køber jeg økologisk, da jeg ønsker at undgå sprøjtemidler og pesticider, da det er sådan noget, som giver kræft. Karsten vil som sagt helst spise dansk mad, men jeg forsøger at holde det lidt nede. Så jeg laver også tit ting som lækre wokretter, så vi får noget grønt ind i kosten. Der er ingen tvivl om, at Karsten har fået lidt andre madvaner, siden jeg er kommet ind i hans liv. Og her kan man nok mærke aldersforskellen en del.”

I dag står Janni Ree for al madlavningen i hjemmet. Og ligesom Karsten Ree har været nødt til at vende sig til nye retter, har Janni måttet vende sig til at skulle lave mad.

”Tidligere har jeg mest lavet mad for at overleve. Og så har jeg været så heldig, at jeg altid har haft mænd omkring mig, som har lavet mad til mig. Så jeg kom på lidt af en prøvelse, da jeg skulle til at lave brun sovs og flæskesteg.”

Kræftsygdom og de små ting i livet
I sommeren 2015 fik Karsten Ree konstateret kræft i blæren, hvilket har betydet, at det sunde aspekt i kosten har fået et endnu større fokus. I dag sætter de også mere pris på de små ting i livet og de gode dage, de har sammen.
 
”Karsten går stadig i behandling og bliver jo aldrig helt rask, sådan som det nu er med kræft. Det betyder, at vi også har dage, hvor han er ret syg. Derfor gør vi meget ud af at komme ud på små rejser og få nogle sjove oplevelser sammen”, siger Janni Ree og fortsætter:

“Da jeg først mødte Karsten, tænkte jeg ikke over aldersforskellen. Men i og med, at han har den alder, han har, og der nu er kommet en kræftsygdom ind i billedet, så stopper man ligesom op og begynder at sætte mere pris på de gode dage.”

Janni og Karsten Ree er et par, der definerer livskvalitet med frihed, familie og god mad. Men de er også et par, hvor modsætningerne er tydeligere end lighederne. De har forskellig madsmag, har levet vidt forskellige liv og er fra to forskellige generationer. Men alligevel har de formået at skabe en fælles tilværelse fyldt med kulør (den brune selvfølgelig), hvor der altid er plads til lidt ekstra jomfru olivenolie. De er et par, som følger deres egen opskrift, både hvad angår den mysli, Janni laver, og ikke mindst, hvad angår livet.

Hippie House siger mange tak til parret for besøget, og vi glæder os til at se dem i fremtiden.

 

Se de andre artikler her ...