Næsbyholm Slot

 

 

NÆSBYHOLM SLOT: MORDGÅDER, TORI SPELLING OG ØKOLOGISK NYTÅRSFORSÆT

Det er tre år siden, at Næsbyholm Slot overgik til et af Danmarks kendte iværksætterpar, 37-årige Morten Lund og 39-årige Christel Lund Winther. De danner både par professionelt og i privaten, hvor han tager sig af det erhvervsrelaterede arbejde, og hun skaber de helt rigtige rammer. Morten Lund er i dag direktør på slottet, og fortæller her om slottets historie, de nye tiltag, og hvad 2017 har på menuen.
Af: Christine Petersen


Spøgelser og mordgåder indtager Næsbyholm Slot
Historien beretter om en konge, hvis elskerinde i dag hjemsøger Næsbyholm Slot. Han forlod ofte hjemmet for at tage sig af praktiske gøremål i landsbyen, og elskerinden følte sig ensom. Hun forelskede sig derfor i en gartner på slottet. Men da kongen opdagede affæren, blev hun landsforvist. Eftersigende skulle hun være vendt tilbage efter sin død for at lede efter kongen på de gamle slot.

“Vi har haft en gæst, som påstår, at hun har set elskerinden på sit værelse. Jeg har dog aldrig selv set noget – det ville ellers være spændende,” lyder det fra Morten Lund i forbindelse med den gamle spøgelseshistorie. 

Fortællingen om elskerinden er dog ikke den eneste hårrejsende oplevelse de gamle vægge danner ramme om. Et af de nyeste events på Næsbyholm Slot er nemlig en “mordgåde” teaterforestilling i bedste Sherlock Holmes stil. Det er en svensk instruktør, der står bag det eksperimenterende værk, hvor gæsterne bliver involveret i en mordgåde, som de overværer mellem måltiderne. 2016 har været prøveår for teaterstykket, der foregår i slottets mange kamre og værelser, og det fortsætter i 2017.

“Jeg selv var lidt skeptisk i begyndelsen. Men der er tale om meget profesionelle skuespillere, og jeg blev hurtigt fanget af oplevelsen. Man følger med i stykket ved at bevæge sig rundt mellem de forskellige scener i de mange rum. Og vi har fået rigtig mange positive reaktioner på det.”

Mordgåde-teateret er en del af den nye ånd på stedet, og i dag har Næsbyholm Slot fået en lidt anden funktion end tidligere
 
Tori Spelling og nye ambitioner på det gamle slot

Det er nemlig meningen, at Næsbyholm Slot i højere grad skal fungere som et events- og konferencested. Det kommer sig især af de kvalifikationer parret træder ind i forretningen med.

Christel har gennem mange år været tilknyttet slottet som “weddingplaner.” Hun har gennem 15 år afholdt mange unikke bryllupsfester her. Hun er derfor også blevet et kendt ansigt blandt mange kendisser og velhavende personer, som ønsker en fest ud over det normale.

Morten Lund har mange års erfaring som virksomhedsleder og erhvervsmand. Han tager sig derfor af alt, der har med business at gøre. Det er både, hvad angår slottets konferencelokaler, personale og finansiering. Og ambitionerne for fremtiden har parret også styr på.

“I første omgang ønsker vi at skabe mere kendskab til slottet. Det er jo et privatejet slot, så vi kører det mere kommercielt, og der kommer flere happenings.”

 Parrets store netværk gør det også nemmere at sprede budskabet om slottet og dets muligheder. Senest har der således både været tv-serie optagelser, og der er blevet afholdt en rigtigt Hollywood fødselsdag.

En af Næsbyholm Slots kendte gæster i 2016 var nemlig Beverly Hills 90210 stjernen Tori Spelling (Donna), som valgte at holde sin fødselsdag i de smukke omgivelser. Hun har eftersigende et godt øje til Danmark og havde tidligere mødt Christel, som nu kunne tilbyde hende de helt rigtige rammer for festen.

Men på trods af de mange nye tiltag er bevarelsen af historien også meget vigtig for parret, ligesom den rigtige gastronomiske oplevelse er det.
 
Årstidens råvarer og et økologisk nytårsforsæt 
På det gamle slot er det som regel årstiderne, der er afgørende for, hvad der koger i gryderne. Og råvarerne bliver leveret af lokale landmænd og småproducenter i området. Kokkene står selv for slottets menu og fremtryller den perfekte gastronomiske oplevelse.

Maden på slottet er i første klasse, men på den private matrikel kan der dog godt være plads til forbedringer, lyder det fra direktøren, som fortæller om familiens nytårsforsæt for 2017.

“Man bliver hurtigt forvænt med den gode mad på slottet, så vores personlige mål for 2017 er nok at leve lidt sundere – altså mere økologisk. Ikke fordi jeg kan smage den store forskel, men velværet ved at spise noget godt og bevidstheden om, at man køber noget, som produceret rigtigt, er vigtig. Jeg har eksempelvis lige set en video om, hvordan de farver ærter i Kina – og det giver en lyst til at ændre kostvaner til mere økologi.”

Om nytårsforsættet holder, kan kun tiden vise, men hos Hippie House kan vi kun bakke stærkt op om det. For økologi er vejen frem, og hos os ser vi frem til at introducere flere unikke økologiske produkter i 2017.

Vi siger tak til Morten Lund og Christel Lund Winther for deres tid og besøg hos Hippie House.
Godt nytår!


Se de andre artikler her ...