Olivenolie

En af verdens bedste olivenolieproducenter Giorgio Fransi er rated med 100 point i den internationale olivenolie Guide FLOS OLEI.

 

 

 

 

 

 

 

 


Olivenolien Dens Oprindelse

 

Olivenolie har altid været eftertragtende i Middelhavsområdet og der er ved udgravninger fundet spor af kultiverede oliven der kan tilbage dateres til 12 årtusinde år f.kr. Ved udgravninger i Puglia i Italien er der fundet olivensten, som viser at oliven var en del af kosten i mange hundrede år før f.kr. Man ved ikke hvem, der startede med at presse oliven til olie – men vi ved at det var en vigtig handelsvarer som de brugte til lys og brændstof. Olivenolien blev byttet og solgt. I dag er olivenolie stadig en eftertragtet handelsvarer. I Middelhavets historie har olivenolie altid været et symbol på rigdom og magt. Olivenolie blev brugt til alle retter, i varme supper og til kolde retter. I dag bruger vi stadig olivenolie til kosmetik, brændstof, cremer og sæber, olivenolie af den bedste kvalitet - bliver i dag anset som en udsøgt delikatesse på Michelin Restauranter verden over. Det er olivenolie, hvor oliven den er håndplukket og høstet på helt grønne oliven, da de har et højt indhold af næringsstoffer. Det er også de olivenolier der har det mindste syrerindhold. Den findes forskellige klassifikationer for olivenolie og den fineste af dem er Ekstra Jomfru Olivenolie, der kun er presset ved mekaniske processer. I Hippie House sælger vi kun Ekstra Jomfru olivenolier fra Verdens bedste olivenolie producenter som alle er nævnt i den Internationale Olivenolie Guide Flos Olei, som er den mest prestigefyldte af dem alle. De rader, hvert år de 500 bedste olivenolie producenter fra hele verden. Olivenolier fra Flos Olei Guiden bliver brugt på Michelin Restauranter, og på Restauranter med høje krav til deres råvarer da det er de bedste olivenolier du kan få. De dygtige kokke bruger olivenolie til meget mere end det vi typisk ser, Olivenolie er fantastisk i kager, på is - til din chokolade, til tapas, over dit kød på dine oste og meget mere. Det er meget vigtig når du vælger din olivenolie , at du skal kender sorten. Det er ikke alle sorter der er velegnet til milde, lette og intense retter. Man burde have faktisk have 4 forskellige olivenolier stående derhjemme, en til stegning, en til milde retter, en til medium intense retter og en kraftig olivenolie som du typisk vil bruge til oksekød, kraftige supper. Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til Hippie House så vi kan guide dig igennem den jungle det er at finde den perfekte olivenolie til dit behov.

 

Hos Hippie House forhandler vi frisk, lækker økologisk & - biodynamiske koldpresset jomfru olivenolie fra udvalgte olivenolieproducenter i Spanien og Italien. Smag verdens fineste og reneste frisktappet olivenolier, som alle er høstet, når de er grønne og høje på plyfenoler (antioxidanter) fra den prestigefyldte Internationale Olivenolie-guide FLOS OLEI.

FAQ om økologisk olivenolie

Vil du vide mere om økologiske olivenolier, så har vi samlet et udpluk af de spørgsmål, vi ofte bliver stillet i Hippie House:

Værd at vide om økologisk olivenolie ...

 

|   Finca la Torre   |   Fattoria Ramerino  |  Frantoio Franci  |  Bonamini  |  Olio Viola  |  De Carlo  |  Fonte Di Foiano  |  Le Tre Colonne  |

 

Stadig i tvivl?

Måske sidder du med et spørgsmål eller to, om vores økologiske olivenolie er noget for dig? Lad os hjælpe dig.

Du kan fange os på mail: web@hippiehouse.dk og tlf.: 70 20 10 39