Olivenolie

Frisk, lækker Økologisk & - biodynamiske koldpresset jomfru olivenolie fra Spanien og Italien. Smag verdens fineste frisktappet olivenolier, som alle er høstet når de er grønne og høje på plyfenoler (antioxidanter) fra den Internationale Olivenolie-guide. 

Økologisk olivenolie fra Hippie House

I Danmark er vi opvokset med smør på brødet, så vi danskere har derfor ikke den store indsigt i olivenolieproduktion. Olivenolie, og de sunde omega 3 fedtsyrer er først noget, vi er blevet bevidste om de seneste årtier. I dag ved vi, at essentielle fedtsyrer er noget, vi skal tilføre kroppen, og at fedtsyrer har et stort sammenspil med kroppens øvrige funktioner. Vi har efterhånden lært, at vi skal købe økologisk olivenolie, og at olien skal være koldpresset. Problemet er dog, at vi ofte står overfor et stort udvalg af olivenolier, alle udsmykket med præmier og forskellige mærkater, som vi ikke kender til, og som vi ikke har mulighed for at indhente oplysninger på. Og det gælder næsten alle, både den billige og dyre olivenolie.

 

|   Finca la Torre   |   Fattoria Ramerino  |  Frantoio Franci  |  Bonamini  |  Olio Viola  |  De Carlo  |  Fonte Di Foiano  |  Le Tre Colonne  |

Ofte stillede spørgsmål om olivenolie - læs mere

 


Hvad er en god økologisk olivenolie?

I Danmark er vi opvokset med smør på brødet, så vi danskere har derfor ikke den store indsigt i olivenolieproduktion. Olivenolie, og de sunde omega 3 fedtsyrer er først noget, vi er blevet bevidste om de seneste årtier. I dag ved vi, at essentielle fedtsyrer er noget, vi skal tilføre kroppen, og at fedtsyrer har et stort sammenspil med kroppens øvrige funktioner. Vi har efterhånden lært, at vi skal købe økologisk olivenolie, og at olien skal være koldpresset. Problemet er dog, at vi ofte står overfor et stort udvalg af olivenolier, alle udsmykket med præmier og forskellige mærkater, som vi ikke kender til, og som vi ikke har mulighed for at indhente oplysninger på. Og det gælder næsten alle, både den billige og dyre olivenolie. 

 

Økologisk olivenolie - hvad bør du vælge?

Vi er vant til, at olivenolie er billig, og vi stiller sjældent spørgsmål om, hvor den kommer fra, og om, hvordan produktionsmetoden egentlig er foregået. Og især årstiden for høstningen har betydning for olivenoliens kvalitet og gode egenskaber.

 

De store producenter, som sælger tonsvis af olivenolie, høster i slutningen af året, når den er sort. En sort oliven indeholder vand, hvilket giver den største produktion og dermed flest penge i kassen. 
Men vand og olie kan ikke arbejde sammen - olivenolien oxiderer i løbet af ganske få dage, uanset om det er konventionel, eller om det er økologiske olivenolier.


De sunde næringsstoffer og polyfenoler (antioxidanter), der skulle holde olivenolien sund, velsmagende og stabil, er ved så sen en høst betydeligt forringet. Næringsstofferne er kraftig reduceret, og derfor kan den, ikke konserverer sig selv, som høsten fra en grøn ung oliven kan.

 

Mange af de olivenolier, der står på hylderne i supermarkedet, er desuden opbevaret i enten klare glas- eller plastiskflasker og fælles for dem, er, at de bliver eksponeret for direkte sollys eller lys fra butikken. Olie er et af de mest ustabile produkter at arbejde med og kan gå fra at være sund og nærende til at blive harsk. I EU har vi en øvre grænse for, hvor oxideret, en olie må være. Det kalder man for totoxværdi.


Olivenolieproduktion

 

 

 

 

 

 

 




10 tons økologiske olivien med en ph værdi på under 2 - der allerede er harske - køb derfor altid olivenolie høstet på grønne oliven.

Guiden for økologiske olivenolier 

FLOS OLEI-guiden er blevet udviklet for at fremme de lokale farmer-ildsjæle. Guiden nominerer de olivenolieproducenter, der leverer PREMIUM olivenolie, hvor produktionen af olien er kvalitetssikret og godkendt. 

 

Premium Olivenolie der nomineres af FLOS OLEI er alle olivenolier, der lever op til den høje standard FLOS OLEI stiller.  Farmerne skal høste først på sæsonen, og olien presses indenfor ganske få timer, så indholdet af polyfenoler, antioxidanter forbliver intakt. 

 

FLOS OLEI er den, mest anerkendte olivenolie komité på international plan, og de nominerer verdens 500 bedste olivenolieproducenter med point, Pointsystemet giver os forbrugere en garanti for god kvalitetsolie, så vi ved, hvad det er, vi køber, hvor olien er dyrket, og under hvilke forhold.

 

FLOS OLEI der er en pendant til Parker og Michelin og guiden kan købes i Danmark for omkring 350 kr. 

Hvorfor skal du købe en økologisk olivenolie ?

Udover at olivenolie løfter smagen i dine retter, har olien også mange sundhedsfremmende stoffer i sig.

Din krop har brug for fedtstoffer. Men ikke alle fedtstoftyper er lige sunde, og det er ikke ligegyldigt, hvilken slags du spiser. Vi mennesker har brug for masser af N3 fedtsyrer, som for eksempel olivenolie, avocado, nødder, mandler og fisk. Og er du Veganer, skal du være opmærksom på, at du får dem fra vegetabilske kilder, såsom olivenolier.

 

Der er som nævnt stor forskel på olivenolie, da kvaliteten kan svinge rmeget afhængig af, hvornår de bliver høstet og den efterfølgende presning.

Fælles for alle olivenolier, der er certificeret FLOS OLEI, er, at de alle har et højt indhold af polyfenoler (antioxidanter)

 

Lige så lækkert det kan være at bruge olivenolien i madlavningen, lige så lækkert er det at forkæle sig selv og smøre kroppen ind i olien eller bruge den som en hårkur.

 

Hvad skal du tage højde for, når du vælger en økologisk olivenolie?

Mange tror fejlagtigt, at en økologisk olivenolie er et kvalitetsstempel i sig selv. Men kvaliteten afhænger af, hvor tidligt olivenolieproducenterne høster deres afgrøder. Mange farmere vælger at høste oliven, når de er blevet mørke, og så er skaden sket, da mørke oliven oxiderer hurtigere, hvorimod de friske unge oliven er fulde af nærringsstoffer, såsom polyfenoler (antioxidanter). Producenten vælger mange gange denne metode, da det giver dem et større udbytte, da de høstede "gamle" mørke oliven indeholder vand, og derved en større volumen.


Så vil du som forbruger sikre dig en kvalitetsolie høstet på friske unge grønne oliven, så følg FLOS OLEI guide´s henvisninger.

Hvordan opbevarer du din økologiske olivenolie

En olivenolie skal opbevares køligt og mørkt, men undlad at sætte din olivenolie i køleskabet, da det ødelægger oliens struktur.

Vi er stolte arbejdsomme ildsjæle

Alle olier i Hippie House er højt ratede og blandt verdens bedste. Vores erfaring er, at når man først har smagt en ordentlig økologisk olienolie, så ved man, at der findes gode olier derude på hylderne, men kunsten er at lære, hvordan man spotter dem - det ved vi, og det gør vi.

 

Vi sætter baren højt, når vi er på udkig efter gode kvalitetolier til vores kunder. Når man sælger verdens bedste økologiske olivenolier, så betyder det også, at vi henvender os til nogle af de bedste restauranter, såsom Michelin og gourmet-restauranter verden over, samt  kvalitetsbevidste privatforbrugere. Vores kunder  går efter de noter, man kan lave i maden samt de sunde og nærende stoffer, som vi alle har så meget brug for.

 

Vi startede Hippie House op i 2016 i Malaga. Hippie House er en lille familieejet virksomhed, hvor vi  brænder for det, vi gør. Interessen for olier begyndte for mange år siden, hvor Helle Grundahl underviste apoteker og Matas-butikker i fedtstoffer.

Stadig i tvivl?

Måske sidder du med et spørgsmål eller to, om vores økologiske olivenolier er noget for dig? Lad os hjælpe dig.

Du kan fange os på mail: web@hippiehouse.dk og tlf.: 7020 1039